Zelf doen / Tips - Letselschade Collectief

Letselschade Collectief staat je bij met gratis rechtsbijstand.

Letselschade? Doe dit direct!

Als je te maken krijgt met letselschade raden we je altijd aan zo snel mogelijk een goede belangenbehartiger te regelen. Voordat je een belangenbehartiger hebt ingeschakeld, zijn er een aantal zaken die je zelf al kunt (en eigenlijk moet) doen:

Ga naar je huisarts

Als je gewond bent geraakt in een verkeersongeluk, ga dan zo snel als mogelijk naar je huisarts voor lichamelijk onderzoek. Doe dit ook als je denkt dat het niet veel voorstelt. Dit is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor het mogelijk verhalen van schade. Wacht hier niet te lang mee, want des te langer je wacht, des te moeilijker het is om aan te tonen dat de klachten door het verkeersongeluk komen.

Bel je eigen verzekering

Was je als bestuurder van een auto of ander motorvoertuig betrokken bij het verkeersongeluk? Meldt het ongeluk dan bij je eigen autoverzekering. Als je een rechtsbijstandverzekering of een ongevallenverzekering hebt, is het verstandig het ongeval daar ook te melden.

Tip: met een rechtsbijstandverzekering kun je bij die verzekeraar je belangen laten behartigen, maar het is aan te raden dat te laten doen door een volstrekt onafhankelijke letselschadejurist of -advocaat die hierin gespecialiseerd is. Deze deskundige hulp kost meer, maar dat maakt jou niet uit, want de kosten hoef jij niet te betalen. Het is namelijk wettelijk geregeld (BW artikel 6.96) dat de kosten voor de aansprakelijke partij zijn.

Let op jezelf

Ben jij na het verkeersongeval bang of boos? Raak je gespannen van alle praktische zaken die je moet regelen? Dit zijn normale stressreacties. Je normale gang van zaken is overhoop gehaald en je moet omgaan met de gevolgen. Als je gewond bent geraakt heb je tijd nodig om te herstellen voordat je de draad weer op kunt pakken. Sta open voor hulp en laat je bijstaan door professionals. Daar heb je recht op en het kost je niks.

Bijvoorbeeld: Voor emotionele hulp kun je contact opnemen met slachtofferhulp 0900-0101. Heb je angst om weer achter het stuur plaats te nemen? Via slachtofferhulp kun je bij de anwb de rijzeker training volgen om onder professionele begeleding de na het ongeval ontstane angsten en onzekerheden te overwinnen. Een onmisbare professional is een persoonlijke belangenbehartiger, meld je aan.

Neem contact op met een rechtshulpverlener

Ben je gewond geraakt in een verkeersongeluk? Ook als jij vindt dat het wel meevalt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een rechtshulpverlener. Dat kan via ons, want het Letselschade Collectief kan je koppelen aan door ons erkende experts bij jou in de buurt, die bewezen hebben ervaren te zijn en willen vechten voor jouw belangen.

Aanmelden via het Letselschade Collectief is kosteloos en handig: via 1 loket alle expertise kosteloos voor jou. Onze deskundige rechtshulpverleners zijn zeer betrokken, maar hebben niet last van emoties waar jij wel last van kunt hebben. Deskundig betekent ook dat zij vergoedingen voor je regelen, voor zaken waar jij vaak niet bij stilstaat dat die ook vergoed kunnen worden.

Mocht je je nog afvragen of hulp wel nodig is, realiseer je dan dat je tegenpartij vanaf dag 1 bijgestaan wordt door de professionals van de verzekeraar, die het doel hebben zo min mogelijk geld aan jou uit te betalen.

Hou je kosten en gezondheid goed bij

Hou een overzicht bij van alle gemaakte kosten als gevolg van het verkeersongeval. Bewaar zo veel mogelijk rekeningen en bonnen, want deze kunnen dienen als bewijs voor de schade. Want jij moet voor een vergoeding voor schade bewijzen dat je schade hebt opgelopen.

Het kan ook zinvol zijn om een medisch dagboek bij te houden. Hierin noteer je bijvoorbeeld hoe je gezondheid is en wanneer je een arts hebt bezocht naar aanleiding van het verkeersongeval. Een dagboek kan later helpen bij het beantwoorden van vragen over je gezondheid en je herstelproces.

Zorg voor een goede belangenbehartiger

Twee weten meer dan één, vooral als één van die twee gespecialiseerd is in letselschade. Bij het Letselschade Collectief krijg je alleen te maken met specialisten die zich 100% voor jou inzetten en je zien als mens, niet als een nummer. Ze ontzorgen je zo veel mogelijk, want jij hebt al genoeg aan je hoofd.

Klik hier om je geheel kosteloos en vrijblijvend aan te melden voor het Letselschade Collectief en in contact te komen met de beste letselschadeadvocaten en juristen, die jou gaan helpen een passende vergoeding te krijgen voor alle geleden schade.