Medische fout (landingspagina) - Letselschade Collectief

Letselschade door een medische fout

Letselschade Collectief staat je bij met gratis rechtsbijstand.

Je hebt recht op een schadevergoeding

Heb je lichamelijke of geestelijke schade door een medische fout? Dan kun je de zorgverlener aansprakelijk stellen en een schadevergoeding krijgen.

Als we het hebben over een medische fout, gaat het om schade door een tekortkoming van een arts of een andere specialist. Bijvoorbeeld een huisarts zijn die een verkeerde diagnose stelt of een chirurg die het verkeerde been amputeert.

De afhandeling van medische fouten is slecht geregeld. Daarom helpt Letselschade Collectief je met gratis juridische hulp. Bij andere partijen betaal je wel voor de beoordeling van de aansprakelijkheid. Bij ons niet.

Wanneer is het een medische fout?

Als een arts, tandarts, huisarts, fysiotherapeut of andere zorgverlener een fout maakt die vermeden had kunnen worden, is het een medische fout. Er moet dan bewezen worden dat de zorgverlener medisch onzorgvuldig heeft gehandeld. Dat doet onze medisch-juridisch adviseur op basis van je medisch dossier.

Medische fouten komen in allerlei vormen

Elke zorgverlener kan een medische fout maken. Maar een arts in een ziekenhuis is aan hele andere regels gebonden dan een huisarts of fysiotherapeut. Lees meer over jouw situatie.

Letselschade Collectief helpt

Wij zijn er om je te helpen. Na een medische fout zit je helemaal niet te wachten op gedoe en wil je al je energie steken in je herstel. Dat begrijpen we. Dit zijn een paar voordelen van het Letselschade Collectief:

Persoonlijke begeleiding

Landelijk netwerk van experts

Ruime ervaring

Gratis hulp

Vraag over jouw schade?

Direct gratis juridische hulp van onze letselschadejuristen? Laat je gegevens achter, zodat we zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen. We helpen je direct met gericht advies!