Hondenbeet - Letselschade Collectief

Ik ben gebeten door een hond

Letselschade Collectief staat je bij met gratis rechtsbijstand.

Veel schrik en pijn, maar ook een schadevergoeding?

Elk jaar worden er in Nederland ongeveer 150.000 mensen gebeten door een hond. Het is wettelijk zo geregeld dat de eigenaar in dat geval altijd aansprakelijk is voor de schade die de hond veroorzaakt heeft.

Een hondenbeet is vaak erg vervelend. Je hebt er niet alleen fysiek veel last van, maar ook geestelijk kun je er flink van slag door raken. Bij lichamelijke schade kun je denken aan littekens, infecties en pijn. Maar je kunt door een hondenbeet ook erg angstig worden, misschien durf je de straat zelfs niet meer op.

Schadeposten bij een hondenbeet

In principe moet alle geleden schade van een hondenbeet vergoed worden. Denk bijvoorbeeld aan kapotte kleding of kapotte schoenen. Maar ook de kosten van behandelingen in het ziekenhuis en het eigen risico van je zorgverzekering valt eronder. Daarnaast kun je een psycholoog nodig hebben om het trauma te verwerken. Ook die kosten moeten vergoed worden door de eigenaar van de hond.

 

Gebeten door een hond, wat nu?

Als je slachtoffer bent van een hondenbeet, noteer dan eerst de contactgegevens van de hondenbezitter. Laat je daarna zo snel mogelijk onderzoeken door een arts, ook als je niet direct zichtbaar gewond bent. Hou alle gemaakte kosten door de schade goed bij, dat maakt het makkelijker om alles vergoed te krijgen. Tot slot zoek je een partij die je gratis ondersteunt bij het regelen van je schadevergoeding. Maar die heb je nu al gevonden!

 

Gratis hulp bij letselschade

Het krijgen van de schadevergoeding waar je recht op hebt, is een vak apart. Daarom is het wettelijk vastgelegd dat je de hulp die je daarbij inschakelt, vergoed kunt krijgen. Op die manier kunnen de experts van Letselschade Collectief je gratis helpen.

Landelijke dekking

Persoonlijke begeleiding

Juridische experts

Ruime ervaring

Stel je vraag over jouw letselschade door een hondenbeet

Heb je letselschade door een hondenbeet? Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. We helpen je direct met advies voor jouw situatie.